Meedoen met Lang Leve…! in West…!

Vanaf vrijdag 23 oktober tot en met zondag 1 november organiseert het netwerk Lang Leve…! een coronaproof programma vol kunst, plezier en contact in Den Bosch West. De focus ligt op de Schutskamp. Hoe kan je prettig oud worden? Wat is de waarde van expressie en creativiteit in de anderhalve-meter-samenleving? Hoe helpt kunst om eenzaamheid te voorkomen? We nodigen je uit om mee te doen.

Oud worden

Lang Leve…! is een oefening van Bosschenaren en professionals uit de stad. Hoe kunnen ouderen zo lang mogelijk onderdeel blijven van het culturele leven? Sinds 2018 onderzoekt de Gemeente ’s-Hertogenbosch, de Academie voor Beeldvorming dit met een breed netwerk uit zorg, welzijn, kunst en cultuur. In West ondersteunen wijkwerkers Benthe van der Vleuten en Simon van den Biggelaar van Farent. Monique Buurma kijkt hoe we de Schutskamp een meer dementievriendelijke wijk kunnen maken. HUIS73 (bibliotheek & cultuur) legt lijntjes met kunst en cultuur op alle vlakken: muziek, dans, handwerk en fotografie.

Wat kan je verwachten?

Het netwerk Lang Leve…! zoekt samenwerking met jou, je buren, je familie en verenigingen of clubs. Samen geven we het programma vorm, geheel volgens de RIVM-richtlijnen.

In de maand juni deden we dit ook in Den Bosch Zuid. Hier maakte Dansnest een speciale dansvoorstelling waarin dansers bellen met balkonpubliek. Dichter op de Koffie organiseerde voorleessessies in een park. Farent verspreidde speciale dagbestedingstasjes met een moestuintje, haak- of breiwerk of puzzelboekjes. Bewoner Frans opende een eigen youtube-kanaal waar hij zijn verhalen voorleest. Theatergezelschap Minoux danste voor hoge flatgebouwen en online werden er speciale beweeglessen voor ouderen aangeboden. HUIS73 trakteerde bewoners op een gedicht. Wat voor programma past in West? We zijn heel nieuwsgierig.

Lang Leve….! West

Hoe zorgen we dat je in West goed oud kan worden? Iedereen, oud én jong is welkom om mee te doen. Wil jij bijdragen aan het programma van Lang Leve…!? Laat ons je ideeën weten!

.كيف نضمن لك في الغرب ان تتقدم في العمر بصفة جيدة ومرتاحة؟ .مرحبا بالجميع صغارا وكبارا للمشاركة .ترغب بالمشاركة في هذا البرناج الحياة الطويلة ! ؟ .!دعنا نعرف افكارك .شكرا للجميع

West bölgesinde İyi bir şekilde de yaşlanmanıza nasıl yardımcı olabiliriz? Yaşlı ve genç herkes katılabilir. Lang Leve programına katkıda bulunmak ister misin? Fikirlerinizi bize bildirin!

Mail of bel naar Malou van Doormaal van de Academie voor Beeldvorming: malou@academievoorbeeldvorming.nl / 06-29106373 Meer informatie over Lang Leve…! is te vinden op www.langlevedenbosch.nl

okt 18, 2020 Categorie: Algemeen Ingezonden door: wijkraad