Netwerk tegen Armoede

Het Netwerk tegen Armoede bestaat sinds 2014 en verwees in die jaren veel mensen via haar website naar organisaties die hulp bieden bij armoede en schulden. Om die hulpvragers in de toekomst nóg beter te ondersteunen, lanceert het netwerk deze week een nieuwe website: www.sta.nl (S-Hertogenbosch Tegen Armoede).

Op www.sta.nl komen zo’n zeventig organisaties samen die op allerlei gebieden hulp bieden bij armoede en schulden. Zij zijn er voor alle inwoners van ’s-Hertogenbosch, maar kinderen krijgen speciale aandacht. ‘Geen kind zou in armoede mogen leven’, was dan ook het streven bij de oprichting van het Netwerk zeven jaar geleden.
Sindsdien werden onder andere Quiet Community Den Bosch en Eerste hulp bij Geldzaken opgericht, en zijn er via het netwerk heel veel mensen geholpen door de diverse organisaties. Niettemin blijft armoede een serieus probleem en zal door de coronacrisis de situatie voor velen niet verbeteren. Het is en blijft dan ook belangrijk inwoners te informeren over de vele vormen van steun die de hulporganisaties verlenen.
De nieuwe website helpt daarbij. Op www.sta.nl wordt overzichtelijk en eenvoudig getoond welke soorten hulpverlening er zijn en bij welke organisaties je daarvoor terecht kunt. Van kleding tot huisraad, van financiële ondersteuning tot onderwijs en opvang.

Terug
apr 22, 2021 Categorie: Algemeen Ingezonden door: wijkraad